9. סגירת מעגלים
הי לכולכם, הבלוג שלנו ממשיך בעצם ימי חג הפסח תשע"ט. פסח וראש השנה הם חגים רעים לסביבה. אלה חגים שבהם תרבות הצריחה (כן, כן, בכוונה בח !!) , הבזבוז התיעול של ההנאות וסיפוק ההנאות מתמצה בקניות (אוכל, מתנות..). זה הזמן לדבר על הבזבוז הזה. הלימודים לתואר הראשון, בפקולטה להנדסת מזון וביוטכנולוגיה, היו תוצאה משולבת של האהבה לתחומי הביולוגיה והכימיה ואהבה לאוכל. עסקתי "במקצוע" רק שנה וחצי כשגרנו בירושלים ואז, עם חזרתנו לחיפה, בעצם עברתי לצד השני של השרשרת- טיפול בפסולת. חשוב לי לציין כי בפרקטיקה היומיומית ראיית מחזור החיים של המזון, הידע לגבי התשומות שנדרשו לייצורו (מים, אנרגיה, קרקע, חומרי הדברה ודישון, כח אדם) וכאב הלב בלזרוק אוכל (האלו, אני דור שני!), תמיד הכתיבו לי ניהול משק בית, שנקרא לו, לצורך העניין, "משמר משאבים". אין מצב שאצלי בבית קוטג' חמוץ ילך לפח- הוא תמיד ימצא מקומו בפשטידת ירקות ואין סיכוי שבננה שחרחרה לא תכנס לבלילה ותהפוך לעוגת בננה, הנמצאת תמיד במקפיא. ואז הגיעה אפרת אלימלך (אני מתנצלת מראש! לא בכל המקרים אציין שמות, אבל במקרה הזה אנ...